Group Hugo Ceusters-SCMS uitgeroepen tot grootste vastgoedspeler op Antwerpse kantorenmarkt

Group Hugo Ceusters-SCMS, gespecialiseerd in commercieel vastgoed, werd vandaag uitgeroepen tot de grootste vastgoedspeler op de Antwerpse kantorenmarkt. Een belangrijke onderscheiding, want de kantorenmarkt is weer terug van weggeweest. Alleen al in Antwerpen was er vorig jaar sprake van 46 procent méér vierkante meters aan kantoorruimte die verhuurd werd. De award is alvast de kroon op het werk na de fusie van SCMS en Immobiliën Hugo Ceusters, die de groep zowel nationaal als internationaal op de kaart zette. “De markt én het bedrijf zitten in een nieuwe, positieve dynamiek”, zegt CEO Ingrid Ceusters-Luyten.

                                                ***

Met Group Hugo Ceusters-SCMS bekroont het sectorblad Expertise een vaste waarde in de Belgische vastgoedwereld. Het bedrijf kreeg zopas de award van “Letting Agent Offices Antwerp” overhandigd en mag zich bijgevolg voortaan de grootste vastgoedspeler op de Antwerpse kantorenmarkt noemen. Concreet betekent dit dat Group Hugo Ceusters-SCMS in totaliteit de grootste oppervlakte aan kantoren verhuurde op de Antwerpse markt en als makelaar bij het meest aantal deals optrad.

Crisisjaren zijn voorbij

Volgens cijfers van de vastgoedgroep werd vorig jaar in Antwerpen 120.000 m² verhandeld. Of beter: een stijging van maar liefst 46 procent ten opzichte van 2013. Daarmee is Antwerpen veruit de grootste en actiefste markt in het Vlaamse gewest en zit de stad bijna opnieuw op het niveau van 2010 (127.000 m² ).

“Crisisjaren als 2011 en 2013 lijken achter ons te liggen. Meer nog: voor de Antwerpse kantorenmarkt verwachten we dat zowel 2015 als 2016 erg goede jaren worden. Het is vandaag een vaste waarde in de vastgoedsector en het blijft een erg stabiele investeringsmarkt.”

Ingrid Ceusters-Luyten, CEO

Dat tonen ook de nationale cijfergegevens van Group Hugo Ceusters-SCMS. In 2014 besloeg het aantal transacties op de nationale kantorenmarkt zo’n 714.000 m².  En ook het aandeel van Vlaanderen in de markt mag met 307.000 m² niet onderschat worden.

Grand cru-jaar

Niet alleen de markt blijkt in volle expansie, ook de vastgoedgroep zelf zit in volle groei. De prijs die ze gisteren wegkaapten voor hun activiteiten op de kantorenmarkt, is lang niet de enige onderscheiding die Group Hugo Ceusters-SCMS sinds kort op haar palmares mag schrijven. Eind vorig jaar mochten ze ook al de award voor Property Manager of the Year in ontvangst nemen, waarmee ze zich de grootste beheerder op het vlak van winkelvastgoed in ons land mogen noemen.

Daarnaast volgden een reeks andere nationale en internationale prijzen: zo kregen ze voor hun beheer van Wijnegem Shopping Center ook de prijs voor beste shoppingcenter (BLSC-Awards) en sleepten ze twee internationale awards in de wacht voor hun marketingevents (ICSC Solal Marketing Awards).

“2014 was voor ons een grand cru-jaar. We zijn fier op onze Antwerpse roots, maar meer dan ooit spelen we zowel nationaal als internationaal.”

Ingrid Ceusters-Luyten

De eerder ingezette reorganisatie werpt duidelijk haar vruchten af. Zo was er o.m. de fusie tussen SCMS en Immobiliën Hugo Ceusters, maar ook de synergie van verschillende afdelingen, de verhuis naar een nieuw kantoorgebouw, de expansie van het kantoor in Gent, de ontwikkeling van nieuwe bedrijfstakken, en de toetreding tot internationale netwerken.

“Het zijn allemaal factoren die ons een extra boost hebben gegeven."

Ingrid Ceusters-Luyten

Expertise maakte de winnaar voor de award voor Letting Agent Offices Antwerp gisterenavond bekend.

Contacteer ons
Ingrid Ceusters CEO, Group Hugo Ceusters-SCMS
Over CEUSTERS

CEUSTERS werd begin 2013 opgericht om de bestaande bedrijfsstructuur te optimaliseren. Het gaat om een fusie van zusterbedrijven Immobiliën Hugo Ceusters NV en Shopping Center Management Services NV (SCMS) om zo een optimale samenwerking en informatiedoorstroming te garanderen. In 2017 werd sectorgenoot Devimo Consult nog gekocht. Op groepsniveau werkt CEUSTERS met circa 100 personen en werd er in 2019 een bruto-omzet van ruim 18 miljoen euro gegenereerd.

CEUSTERS is een familiaal verankerde onderneming wiens onafhankelijkheid is verzekerd. Er wordt gewerkt via drie afzonderlijke departementen:

- AGENCY & CONSULTANCY met de business units Offices, Retail en Industry & Logistics;

- PROPERTY MANAGEMENT met als specialisaties portfoliomanagement, facility management, projectmanagement, shopping center management, beheer VME’s en due-diligence.

- VALUATION & ADVISORY

Het hoofdkantoor van CEUSTERS is gevestigd in Antwerpen. Daarnaast heeft CEUSTERS ook kantoren in Brussel, Gent, Hasselt en Amsterdam en is het over heel België actief vanuit zes bijkomende vestigingen.

www.ceusters.be