Group Hugo Ceusters-SCMS wint belangrijke Europese marketingprijzen

Shoppingcenters K in Kortrijk en Pieter Van Aelst krijgen prestigieuze erkenning voor Baba Yega-event en Fablab

Shoppingcenter K in Kortrijk en winkelgalerij Pieter van Aelst in Aalst hebben gisterenavond de belangrijkste marketingprijzen van Europa voor shoppingcentra in de wacht gesleept. Het gaat om de begeerde Solal Marketing Awards, die werden uitgereikt tijdens de ICSC European Marketing Conferentie in Wenen. De twee shoppingcenters - beiden in beheer van Group Hugo Ceusters-SCMS, de grootste onafhankelijke beheerder van shoppingcentra in ons land - vielen samen met een twintigtal andere winkelcentra in de prijzen. Alles samen waren er ruim 230 inzendingen uit 30 verschillende Europese landen en Zuid-Afrika.

Winkelcentrum K in Kortrijk wist de internationale jury te bekoren met het Baba Yega-event dat ze in januari van dit jaar organiseerden. De vijfkoppige mysterieuze dansformatie - de grote winnaars van het VTM-programma 'Belgium's Got Talent' - lokte meer dan 7.000 bezoekers naar het shoppingcenter. Voor K in Kortrijk is het bovendien al de tweede keer dat ze zo’n award in de wacht slepen, nadat ze in 2012 met ‘Win een kot’ bekroond werden met een Golden Award.

“We zijn altijd op zoek naar manieren om jongeren, die steeds meer online shoppen, te triggeren. Met de organisatie van het  Baba Yega-event, hun eerste publieke optreden na de finale, is dat met glans gelukt. Het shoppingcenter was afgeladen vol en onze sociale media piekte. Dat was de beste reclame die we ooit hebben gehad.”

Alien Decock, managementteam K in Kortrijk

Ook de ‘kleinere’ winkelgalerij Pieter van Aelst in Aalst kreeg een Solal Silver Award voor hun creatieve oplossing tegen leegstand. Het shoppingcenter nam een vacante winkelruimte in en installeerde er tijdens de zomer van 2016 een Fablab - Fabrication Laboratorium. Alle bezoekers konden er experimenteren met 3D-printers, -scanners, lasercutters, en zelfs met robots. Het was meteen het eerste shoppingcenter in het land waar de Vlaming letterlijk kennis kon maken met hoe we in de toekomst zullen winkelen.

Meer dan 200 projecten

De ICSC Solal Marketing Awards worden jaarlijks uitgereikt door de International Council of Shopping Centers (ICSC), de organisatie die wereldwijd alle professionele spelers in de wereld van shoppingcentra overkoepelt en meer dan 70.000 leden telt. In totaal dongen 230 marketingprojecten uit 30 verschillende Europese landen en Zuid-Afrika mee naar de prestigieuze Marketing Awards.

“Voor ons is het een grote eer om tussen al die internationale spelers erkend te worden. We zijn de teams van beide shoppingcenters enorm dankbaar, want zij hebben hier veel tijd en energie in gestoken. Het is fantastisch om te zien dat die inspanningen nu ook internationaal bekroond worden.”

Hans Van Laer, marketing manager Group Hugo Ceusters-SCMS

 

Track record Solal European Marketing Awards - voorheen gewonnen door GROUP HUGO CEUSTERS-SCMS

2015 - Solal Silver Award : Wijnegem Shopping Center / SOS Valentine

2014 - Solal Gold Award : Wijnegem Shopping Center / Construction Yard for kids

2014 - Solal Silver Award : Wijnegem Shopping Center / Be Part of (Y)Our Christmas Decoration

2013 - Solal Gold Award : Galeries St-Lambert / Tour de France Post-it-World Record

2012 - Solal Gold Award : K in Kortrijk / Win een kot

2011 - Solal Silver Award : Galeries St-Lambert / Las Vegas Wedding Chapel

Contacteer ons
Hans Van Laer Marketing Manager, Group Hugo Ceusters-SCMS
Alien Decock Management K in Kortrijk, Group Hugo Ceusters-SCMS
Patricia Verhoeven Shopping Center Manager Aalst, Group Hugo Ceusters-SCMS
Hans Van Laer Marketing Manager, Group Hugo Ceusters-SCMS
Alien Decock Management K in Kortrijk, Group Hugo Ceusters-SCMS
Patricia Verhoeven Shopping Center Manager Aalst, Group Hugo Ceusters-SCMS
Over CEUSTERS

CEUSTERS werd begin 2013 opgericht om de bestaande bedrijfsstructuur te optimaliseren. Het gaat om een fusie van zusterbedrijven Immobiliën Hugo Ceusters NV en Shopping Center Management Services NV (SCMS) om zo een optimale samenwerking en informatiedoorstroming te garanderen. In 2017 werd sectorgenoot Devimo Consult nog gekocht. Op groepsniveau werkt CEUSTERS met circa 100 personen en werd er in 2019 een bruto-omzet van ruim 18 miljoen euro gegenereerd.

CEUSTERS is een familiaal verankerde onderneming wiens onafhankelijkheid is verzekerd. Er wordt gewerkt via drie afzonderlijke departementen:

- AGENCY & CONSULTANCY met de business units Offices, Retail en Industry & Logistics;

- PROPERTY MANAGEMENT met als specialisaties portfoliomanagement, facility management, projectmanagement, shopping center management, beheer VME’s en due-diligence.

- VALUATION & ADVISORY

Het hoofdkantoor van CEUSTERS is gevestigd in Antwerpen. Daarnaast heeft CEUSTERS ook kantoren in Brussel, Gent, Hasselt en Amsterdam en is het over heel België actief vanuit zes bijkomende vestigingen.

www.ceusters.be