Corona-maatregelen regering - Shoppingcenters blijven open

Grootste beheerder van shoppingcenters: "Alles voorzien om klanten te kunnen blijven verwelkomen"

CEUSTERS, de grootste beheerder van shoppingcenters in ons land, laat weten dat de winkelcentra ook de komende weken open blijven, tijdens de normale openingsuren - ook tijdens het weekend. Dankzij ernstige inspanningen, zoals o.m. het voorzien van handgels en de extra inzet van poetsteams, was het de voorbije weken al mogelijk om in alle comfort verder te winkelen. Om dit ook de komende weken te blijven garanderen, volgt de beheerder nu ook onverwijld de maatregelen op die de federale regering heeft genomen om de verspreiding van het Coronavirus (Covid-19) tegen te gaan. 

Concreet zijn er enkele aanpassingen waar onze winkeliers en shoppers van o.a. Wijnegem en Grand Prés (Bergen) best rekening mee houden. Zo zullen alle horecazaken sluiten, en dit tot en met 3 april. Alle non-food handelszaken sluiten enkel en alleen tijdens het weekend de deuren, en dit eveneens tot en met 3 april.

Intussen blijven tijdens de weekdagen alle handelszaken in de shoppingcenters open. Alle winkels die essentiële diensten leveren - zoals voedingswinkels en apothekers - blijven ook tijdens het weekend open. Net als drive-ins en take-away voedingszaken. 

“We wijzen er graag op dat we in de shoppingcenters al sinds enkele weken de noodzakelijke voorzorgen nemen. Zo zijn er voldoende handgels en zakdoekjes voorzien en wordt er extra schoongemaakt door de poetsteams. Zowat alle deuren in de centra gaan ook automatisch open en er is voldoende ruimte om genoeg afstand te nemen van elkaar. Onze klanten blijven dus ook de komende weken meer dan welkom.” Axel Ceusters, COO van CEUSTERS

CEUSTERS benadrukt verder dat ze de situatie op de voet blijft volgen. Het bedrijf zal ook de nodige ondersteuning bieden aan handelaars en horeca-uitbaters.

 

CEUSTERS beheert volgende shoppingcenters:

Wijnegem Shop Eat Enjoy

Waasland Shopping (Sint-Niklaas)

K in Kortrijk

Promenade (Kapellen)

Warande (Beveren)

Pieter Van Aelst (Aalst)

Julianus Shopping (Tongeren)

Feest- en Cultuurpaleis (Oostende)

Les Grands Prés (Bergen)

CEUSTERShttps://www.ceusters.be/

Axel Ceusters

Commercial Manager, CEUSTERS

Koen Cypers

Communicatie, Bereal

Over CEUSTERS

CEUSTERS werd begin 2013 opgericht om de bestaande bedrijfsstructuur te optimaliseren. Het gaat om een fusie van zusterbedrijven Immobiliën Hugo Ceusters NV en Shopping Center Management Services NV (SCMS) om zo een optimale samenwerking en informatiedoorstroming te garanderen. In 2017 werd sectorgenoot Devimo Consult nog gekocht. Op groepsniveau werkt CEUSTERS met circa 100 personen en werd er in 2021 een bruto-omzet van ruim 18 miljoen euro gegenereerd.

CEUSTERS is een familiaal verankerde onderneming wiens onafhankelijkheid is verzekerd. Er wordt gewerkt via drie afzonderlijke departementen:

- AGENCY & CONSULTANCY met de business units Offices, Retail en Industry & Logistics;

- PROPERTY MANAGEMENT met als specialisaties portfoliomanagement, facility management, projectmanagement, shopping center management, beheer VME’s en due-diligence.

- VALUATION & ADVISORY

Het hoofdkantoor van CEUSTERS is gevestigd in Antwerpen. Daarnaast heeft CEUSTERS ook kantoren in Brussel, Gent, Hasselt en Rotterdam en is het over heel België actief vanuit zes bijkomende vestigingen.

www.ceusters.be