Aalst krijgt vernieuwde moderne winkelgalerij

Stadsbestuur kent bouwvergunning toe voor grondige facelift Pieter Van Aelst galerij

Aalst krijgt een nieuw gerenoveerde, moderne winkelgalerij. De stad reikte zopas de bouwvergunning uit om de Pieter Van Aelst passage, de grootste winkelgalerij van Aalst, na twintig jaar een zeer grondige facelift te geven. Eind dit jaar moeten de werken gefinaliseerd zijn. “Dit moet de aantrekkingskracht van Aalst als winkelstad nog vergroten”, zegt Axel Ceusters, commercieel manager van Group Hugo Ceusters-SCMS, die als grootste beheerder van shoppingcentra de winkelgalerij beheert.

                                                          ***

De galerij - gelegen tussen de populaire Nieuwstraat en Kattestraat en op een steenworp van het Aalsterse Belfort - dateert al van eind jaren ‘90 en bleef al die jaren ongewijzigd. Hoewel de infrastructuur nog in orde is, ontplooit eigenaar AXA Belgium een lange termijnsvisie, waarbij de galerij volledig gerenoveerd wordt en een grondige upgrade krijgt. Concreet zal zo het overkapte gedeelte met 20 meter uitgebreid worden, het plein aan de kant van de Kattestraat wordt heraangelegd, en alle winkelgevels krijgen een strakke moderne look.

“Met deze renovatie krijgt Aalst een winkelgalerij die helemaal up-to-date is, iets waar elke centrumstad nood aan heeft. Streefdoel is in elk geval om nog voor de zomer met de werken te starten en ervoor te zorgen dat alle winkelunits verhuurd zijn zodra de renovatiewerken klaar zijn.”

Axel Ceusters, commercieel manager bij vastgoedgroep Group Hugo Ceusters-SCMS.

Heropleving

De nieuwe winkelgalerij moet de aantrekkingskracht van het handelscentrum in de Aalsterse binnenstad versterken. Sinds kort waait er een nieuwe wind door de ajuinstad. In februari nog bevestigden grote ketens zoals Fnac en Zara dat ze filialen zullen openen vlakbij de Pieter Van Aelst galerij.

“De passage Pieter Van Aelst bestaat al twintig jaar. De verbouwingen zullen zorgen voor een modernere uitstraling van de galerij en de vernieuwingswerken zullen ongetwijfeld een positieve bijdrage leveren aan het visueel karakter van onze Aalsterse binnenstad.”

Caroline Verdoodt (N-VA), schepen van Ruimtelijke Ordening

Ook Katrien Beulens, schepen van Economie, toont zich een groot voorstander van de grondige renovatiewerken.

“De heraanleg van de Pieter Van Aelst galerij is een mooie opwaardering in het hart van ons winkelcentrum, waar de stad voorheen al inspanningen voor leverde en zeker nog zal leveren. Het feit dat de eigenaars voor hun project overleg hebben gepleegd en rekening houden met de stad, apprecieer ik enorm.”

Katrien Beulens (CD&V), schepen van Economie

Samenwerking

Architectenbureau Ante Architecten uit Sint-Niklaas tekende de plannen voor de renovatie. Een jaar lang organiseerde het daarvoor brainstorm- en overlegmomenten met de eigenaar, de beheerder van de galerij en met het stadsbestuur. De verbouwingen, die in vier fases zullen verlopen, gaan binnen enkele weken van start. Tijdens de werken blijven alle winkels toegankelijk en zal de hinder zo beperkt mogelijk blijven.

Contacteer ons
Axel Ceusters Commercial Manager, Group Hugo Ceusters-SCMS
Patricia Verhoeven Shopping Center Manager , Group Hugo Ceusters-SCMS
Axel Ceusters Commercial Manager, Group Hugo Ceusters-SCMS
Patricia Verhoeven Shopping Center Manager , Group Hugo Ceusters-SCMS
Over CEUSTERS

CEUSTERS werd begin 2013 opgericht om de bestaande bedrijfsstructuur te optimaliseren. Het gaat om een fusie van zusterbedrijven Immobiliën Hugo Ceusters NV en Shopping Center Management Services NV (SCMS) om zo een optimale samenwerking en informatiedoorstroming te garanderen. In 2017 werd sectorgenoot Devimo Consult nog gekocht. Op groepsniveau werkt CEUSTERS met circa 100 personen en werd er in 2019 een bruto-omzet van ruim 18 miljoen euro gegenereerd.

CEUSTERS is een familiaal verankerde onderneming wiens onafhankelijkheid is verzekerd. Er wordt gewerkt via drie afzonderlijke departementen:

- AGENCY & CONSULTANCY met de business units Offices, Retail en Industry & Logistics;

- PROPERTY MANAGEMENT met als specialisaties portfoliomanagement, facility management, projectmanagement, shopping center management, beheer VME’s en due-diligence.

- VALUATION & ADVISORY

Het hoofdkantoor van CEUSTERS is gevestigd in Antwerpen. Daarnaast heeft CEUSTERS ook kantoren in Brussel, Gent, Hasselt en Amsterdam en is het over heel België actief vanuit zes bijkomende vestigingen.

www.ceusters.be